Strategia SEO în 2020 și tendințe în dezvoltarea ei

Ce înseamnă SEO?

SEO (search engine optimization) – optimizarea motoarelor de căutare este o tehnică de marketing digital care se schimbă constant. El este important pentru oamenii de marketing, pentru administratorii de afaceri și mărci, indiferent de mărimea lor. Strategia SEO în 2020 trebuie să țină cont de o serie de

El este responsabil de apariția site-ului tău în rezultatele căutărilor utilizatorilor atunci când aceștia caută un anumit produs sau serviciu care are legătură cu domeniul tău de activitate. Așadar crește vizibilitatea website-ului în pagina cu rezultatele motorului de căutare, ceea ce înseamnă mai mult trafic organic către website-ul tău.

Punctele cheie pe care trebuie să te focusezi în ceea ce privește strategia SEO în anul 2020

Ce schimbări s-au produs anul acesta în materie de SEO?

Pentru început, ponderea rezultatelor căutării organice va continua să scadă treptat, pe măsură ce au început să apară tot mai multe anunțuri plătite.

Paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP – search engine results pages) nu mai sunt cum erau cu câțiva ani în urmă. Numărul de anunțuri plătite a crescut, căsuțele de răspuns și fragmentele prezentate au început să coste mai mult.

Ponturi pentru dezvoltarea strategiei SEO în 2020

Focusează-te pe elementele de bază și nu alerga după obiecte strălucitoare

„Prea mulți oameni din această industrie pierd timpul și resursele, alergând după obiecte strălucitoare. Nu există gloanțe de argint, SEO este despre sincronizarea dintre timp și resursele necesare pentru a face lucruri. Căutarea cuvintelor cheie, viteza de încărcare a website-ului, generarea de conținut și crearea de link-uri, toate sunt lucruri care necesită timp și atenție. Nu există scurtături.” – Ryan Stewart, SEO Consultant și Managing Partner la The Blueprint Training.

Scrie conținut pentru oameni și nu pentru roboți

Google își actualizează în permanență algoritmii pentru a înțelege intenția utilizatorilor și pentru a oferi cele mai relevante rezultate ale căutării. În acest sens, Chris M. Walker de la  SuperStarSEO a afirmat că redactarea conținutului pentru motoarele de căutare nu mai funcționează ca până acum. Inteligența artificială devine tot mai sofisticată, de aceea crearea de conținut pentru algoritmii Google va fi mai dificilă. Chiar Google afirma că nu poți optimiza conținutul pentru motorul de căutare, trebuie să scrii pentru utilizatorul final.

„Căutătorii își doresc un conținut util, scris la obiect, pe care să îl primească rapid. Ei intră online cu o întrebare în minte, iar pagina ta web trebuie să îi ofere răspunsul la această întrebare.” spunea Omi Sido, Senior Technical SEO Specialist at Canon Europe.

Deții un brand, nu un website. Construiește încredere în jurul lui

„Zilele webiste-urilor care predomină pe Google cu câteva link-uri se vor încheia. Trebuie să îți construiești un website și o afacere reală, cu numeroase entități care pot demonstra că este vorba despre o afacere cu un nume real, în care motoarele de căutare pot avea încredere. Nu deții un webiste, deții o afacere/un brand.” –  Chris M. Walker

Confortul este în permanență în trend. Fă-ți website-ul rapid și sigur

Motoarelor de căutare a început să le pese mai mult de siguranța și confortul utilizatorului. În 2020, întrebările de bază precum viteza paginii, securitatea și UX vor fi probabil mai importante decât oricând.

Căutarea devine din ce în ce mai personalizată. Cunoaște-ți mai bine utilizatorul

“Personalizarea a devenit relevantă cu mai mult timp în urmă și va continua să rămână în tendințe și în 2020. Paginile de rezultate ale motoarelor de căutăre diferă în funcție de locația utilizatorului, ce dispozitivul folosit și de istoricul interacțiunilor anterioare cu căutarea și cu website-urile. Pentru specialiștii SEO asta înseamnă că trebuie să înțelegi mai bine nevoile utilizatorului și contextul în care el efectuează o căutare, care se așteaptă să se vadă ca un răspuns la o întrebare.” – Daria Khmelnitskaya

Paginile de rezultate ale motoarelor de căutare s-au schimbat mult în ultima vreme. Acum, în loc de o listă simplă de link-uri albastre care oferă utilizatorilor opțiuni relevante din care să aleagă, Google încearcă să ofere un singur răspuns, cel mai relevant, chiar pe pagina de rezultate. Și deși acest lucru poate fi benefic pentru utilizatori, pentru mulți oameni de marketing acesta este cel mai mare coșmar al lor. Iar această tendință va persista de acum înainte.

Conținutul creat de voi ar trebui să încerce să răspundă la întrebări care încep cu Cine? Ce? Unde? Cand? De ce? Cum? într-o manieră atractivă. Această tactică te va ajuta să îți optimizezi conținutul pentru căutările vocale care sunt de asemenea, în continuă dezvoltare în 2020.

Nu ignora construirea legăturilor

„S-a tot prezis faptul că linkurile își vor pierde din valoare și din importanța pe care au avut-o atâția ani. Cu toate acestea, linkurile vor rămâne un factor fundamental care stă la baza fiecărei strategii SEO. Rolul lor este adesea înțeles greșit. Backlink-urile au două scopuri principale în ceea ce privește strategia SEO: ajută motoarele de căutare să găsească și să   conținut și conduc la conversia în trafic, contribuind în mod direct la succesul comercial al website-ului.”  – Kaspar Szymanski

Acest lucru înseamnă că ar trebui să ne concentrăm nu numai pe achiziționarea de link-uri pentru SEO, avem nevoie de legături și pentru noi înșine, care funcționează ca un conducător de trafic dacă sunt corect construite.

Important este ca și în 2020 să îți menții aceeași rutină în ceea ce privește strategia SEO pentru a-ți păstra website-ul fără erori, rapid, sigur și ușor de accesat.

Totuși, în același timp ar trebui să uiți de vechile tehnici, precum achiziționarea de link-uri sau crearea de conținut pentru roboți. Obține legături de calitate și scrie pentru oameni. Cunoaște-ți publicul, oamenii tăi și ai grijă de reputația brandului tău. Google te apreciază în funcție de experiențele pozitive pe care le oferi clienților tăi.

Dacă ești în căutarea unor specialiști care să îți ofere sprijin în ceea ce privește dezvoltarea unei strategii SEO pentru website-ul tău, apelează la specialiștii Hidigitals. Ne recomandă experiența și feedback-ul pozitiv al partenerilor noștri.

Pentru o ofertă personalizată de servicii SEO, contactează-ne.